Motala Golfklubb - mer än bara golf

Motala GK är klubben där alla är välkomna. Vi har ett vänligt och prestigelöst klimat och ordnar många gemensamma aktiviteter för alla typer av golfare. Tack vare vårt samarbete i golfalliansen får du fritt spel på tre banor när du blir medlem i vår klubb.

 Motala GK arbetar med Vision 50/50. Ett omfattande jämställdhetsarbete som ständigt är pågående och rör alla områden inom jämställdhet.

Image

HISTORIK

Likheterna med Muirfield och Nick Faldos invigningsdrive.

Läs mer

Styrelsen

Motala GK:s styrelse består av åtta personer och leds av ordföranden Ditte Persson Lindell.

Läs mer

Spelrätter

Om du vill bli medlem i Motala GK och vill ha ett fullvärdigt medlemskap har du två alternativ att välja mellan.
Läs mer

Följ med Motala GK till Algarve 6-13 april 2024!

 Morgado GC är en park- och hedbana med breda och inbjudande fairways i ett böljande Algarve landskap. Banan har stora greener som allt som oftast vaktas av bunkrar. Den ser lättspelad ut vid första anblicken men har sina svårigheter då det är en av de längsta banorna i Algarve från backtee, par 73. 

Alamo GC är den andra banan på anläggningen och är något kortare men precis lika naturskön och skall defintivt inte klassas som enklare. Fairways är smalare och den kantas av lite mer träd än på Morgado, par 71. 

Träningsfaciliteterna på Morgado håller hög klass. Här finns en mycket bra range som man använder från bägge håll samt ett bra närspelsområde. 

Morgado Golf Hotel är ett fyrstjärnigt hotell med modernt inredda rum, alla med balkong och utsikt över golfbanan Morgado. Frukost och middag serveras i hotellets restaurang och lunchen intar man i det intilliggande klubbhuset. 

Anmäl dig till resan här: www.golfplaisir.se/motala-2024

Observera att antalet platser är begränsat. Vi måste ha din anmälan senast den 1 december 2023.

Image

Spelrätter

2014 införde Motala GK spelrätter. Det innebär att de flesta medlemmar, i stället för medlemslån, har en spelrätt som ger rätt att spela på Motala GK.
En spelrätt, eller ett spelrättsbevis som det egentligen heter, är ett kvitto/bevis på att du har rätt att nyttja golfbanan mot att du årligen betalar av årsmötet beslutade avgifter.
Om du vill bli medlem i Motala GK och vill ha ett fullvärdigt medlemskap har du två alternativ att välja mellan:

1. Köp av spelrätt

På webbplatsen finns en annonsplats för personer som vill sälja eller köpa en spelrätt. Motala GK kan sälja spelrätter (antal och pris fastställs på höstmötet) om inga andra säljare finns, men i första hand hänvisar vi till säljande medlemmar.

2. Förhöjd medlemsavgift

Som alternativ till köp av spelrätt finns årsmedlemskap där man istället betalar en förhöjd medlemsavgift.

Värdebevis

Medlemmar som har konverterat sitt medlemslån kan också ha värdebevis på en eller flera spelrätter. Dessa värdebevis gäller till 2024-12-31. Om du överlåter ett värdebevis till någon annan kan denna person byta det mot ett spelrättsbevis.